När vi gick i butiken så fann vi något som kan liknas vid kitteln med guld vid regnbågens ände. Bacon! Dessutom i en förpackning på 1000g! Alex ögon glittrade och Mickes mage kurrade. Men vad gör man med 1 kg bacon? Pastasås!
Så här kommer det: ett receptet på pastasås som räcker till åtskilliga portioner och en och annan lunchlåda. Lättlagat är det också.
Recept
1 kg bacon
1 liter crème fraîche (vi använde lätt för att “kompensera” lite mot baconfettet)
400 g champinjoner
ca 15 cm purjolök
3 vitlökar
2 msk chiliflingor
2 msk torkad timjan
Svartpeppar
Strimla bacon och stek ordentligt i en stor panna.
Skiva champinjonerna och stek i en annan panna medan baconet går klart.
När baconet börjar bli klart har du över champinjonerna i samma panna
som baconet och tillsätter strimlad purjolök, kryddor och pressad vitlök.
Låt steka någon minut till under omrörning och ha sedan i crème fraîche . Koka upp och låt och låt sjuda en stund så smakerna verkligen sätter sig.
Servera med nykokt pasta, gärna fjärilar eller pasta pene.