Chèvrepasta med chiliflingor

Vi fick en burk med chiliflingor av en god vän. Han hade omsorgsfullt sett till att flingorna håller en fin och djupröd lyster. Perfekt för att sätta smak och färg på maträtter som vi lagar till vardag och fest!

I kväll bjuder vi på en chèvrepasta med djupa röda toner av chili och en frisk pepprig smak på tungan. I glaset rekommenderas ett Muscadet.

Vin

Det här vinet bidrar med sin höga fruktsyra till att dämpa den feta och salta rätten. Muscadet Sèvre et Maine sur lie (artikelnr 2275), 85 kr. Den är ung i sin ton med äpple, citron och nyskördade örter bak på tungan. Fylligheten är åt det lättare hållet och blir en bra kompromiss med pastasåsen som lätt tjocknar till sig vid servering.

Recept

Pasta 250g, Champinjoner 250g, 1 dl grädde, 180g chèvreost, salt, peppar, chiliflakes, ruccolasallad, pinjenötter.

Skiva champinjoner och bryn dessa, häll på 1 dl grädde och smula ner hälften så chèvren smaka av med salt och peppar. Koka pastan al denté, rör ned i pannan med champinjonerna. Servera med rostade pinjenötter, ruccolablad, smulad chevre samt lite chiliflingor.