Cannelloni

Cannelloni
Cannelloni

En favorit är cannelloni – pastarullar som fylls med en god ostblandning. Vår cannelloni har en frisk smak av citron och med en god textur av stekt salsicciafärs och portobello som kapslas in av ricotta, kvarg, färsk basilika och spenat.

Vin

Rosé passar utmärkt till det mesta. Särskilt när det är en lätt syra och sötma från tomat. Rosé tycker vi balanserar upp färskost och pasta på ett bra sätt också. Cuvée Madame (Nr 2203), 129 kr, är ett utmärkt och prisvärt val med inslag smultron, färska örter, blodgrapefrukt och en syrlig bärton som vi har svårt att beskriva.

Recept

8 st – 2-4 portioner

250 g kvarg
250 g ricotta
30 g spenat
2/3 kruka färsk basilika
175 g salsicciafärs
300 g Mozzarella
500 g Tomatsås, efter eget val/recept – gärna med vitlök
2-3 Portobellosvampar
8 färska pastaplattor
Citronzest från en halv citron
Olivolja
Rostade pinjenötter

Värm ugnen till 250°C

Stek salsicciafärsen så att den blir storkornig och låt svalna.

Ta en ugnssäker form och smörj med olivolja.

Mixa kvarg, ricotta, citronzest, spenat och basilika. Blanda i salsicciafärsen och centimeterstora tärningar portobello för hand!

Förbered smeten i en spritspåse.

Koka upp vatten och lägg i en färsk pastaplatta i taget. Badda av plattan med papper och spritsa en generös sträng med ostblandning i mitten av plattan. Rulla ihop och lägg i den ugnssäkra formen med sömmen nedåt.

Gör om samma procedur tills alla pastaplattorna är fyllda.

Häll tomatsås över cannellonin. Skiva mozzarella som lägg skivorna överst.

Värm i mitten av ugnen på 250°C i 10-20 minuter.

Servera med rostade pinjenötter över och färsk basilika!