Loading...
Efterrätt

Cocada Cremosa – Kokospudding

Del av detta inlägg publicerades först i tidningen QX juli 2019

Brasiliansk kokospudding; Cocada Cremosa med mangotopping. En tropisk flört som är perfekt till sommarens mingel. Det här är något som vi garanterat kommer att servera fler gånger och till fler gäster. Tillagningen är väldigt enkel.

Det är lite som en Bounty, men utan chokladen. Vad sker om frukter doppas i choklad och äts med Cocada Cremosa? Det måste vi prova!

Recept

1 burk sötad kondenserad mjölk
1 burk kokosmjölk
7,5 dl kokosflingor
1 msk osaltat smör
1 1/4 dl grädde

Koka ihop varianterna av mjölk och smöret på medelhög värme i en saucepanna. Rör hela tiden.

När blandningen börjar släppa från botten tar du bort pannan från värmen och rör ner grädden.

Lägg upp i serveringsglas och låt stå i kylen.

Toppa med mango eller färska bär.

3 comments
  1. Bounty hunter – Skeda med oss

    […] Använd Cocada Cremosa-receptet som du hittar här. Låt puddingen koka tills att den blir lite fastare, innan du ställer den på kylning.Forma små portionsstora kokosbollar av puddingen som nu har svällt och är fast i formen. Platta till bollarna något så att de blir avlånga. Receptet räcker till ett 30-talet bounty-bitar.Ställ in i frysen i minst en timme.Smält därefter bakchoklad som har minst 56 procent kakao (ljus choklad går också bra,men chokladen blir mer instabil).Doppa bounty-bitarna som nu är riktigt kalla, om än inte stenhårda; låt rinna av på ett avrinningsgaller.Vi förvarar våra bounty-bitar i kylen. Choklad ska egentligen inte förvaras i kylen, men när luftfuktigheten och värmen är som den är i Stockholm just nu så behöver vi göra ett undantag. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *