Bananpannkakor med proteinpudding

Det finns bananpannkakor i Styrkelabbets Kostscheman Volym 2! Micke är, som vissa vet, barnsligt förtjust i just pannkakor och blev genuint glad av alternativet på lyxfrukost. En enkel sak, med mättande tillbehör och som ger sötsuget en vänskaplig kram på cirka 300 kcal (av 2000 kcal dagligt intag).

Recept

120 g (cirka 2 hela) ägg,: 90 g (cirka 1 st) banan; 20 g frysta hallon; 50 g (cirka I/2 dl) proteinpudding; Kalorifri sötning/sirap

GÖR SÅHÄR: Vispa ihop ägg och banan och stek till små plättar på medelhög värme. Servera med tillbehören

Om boken

Boken har precis släppts och finns att köpa på styrkelabbet.se. Den har totalt 30 kostscheman med tio näringsberäknade kostscheman för blandkost, vegetarisk kost respektive vegankost.

Boken inleds med ett förord av Philip Wildenstam, som på ett humoristiskt och avväpnande vis berättar om sina egna tankar kring viktförändringar. Det har inte varit enkelt för honom, tycks det som. Inte för oss heller, ärligt talat. Det känns tryggt att läsa hans ord och vi möts av förståelse för våra egna tankar om vikt och mat. Syftet med boken är att ge verktyg du behöver för att avdramatisera mat och vad du väger för stunden, skriver Philip Wildenstam.

Precis som Philip råder vi dig till att läsa kapitlen om psykologin bakom ätandet, fysiologin bakom viktförändring och hur kostscheman kan användas för bäst utväxling av boken!

Styrkelabbets Kostscheman Volym 2 Näringsrik och god mat för dig som vill förändra din vikt (Sierra De Goldsmith och Daniel Richter (Styrkelabbet AB)