I skrivande stund befinner vi oss i Lissabon, Portugal. Under långfredagen fick vi äran till en privatlektion i att baka två av Portugals signaturbakverk; Pastel de nata och Travesseiro de Sintra. Vi fick privatlektionen av konditorn Osvaldo på Casa dos Ovos Moles em Lisboa.
Besöker du Lissabon är det här cafét ett måste! Trevlig personal och utsökta bakverk!
Värt att nämna är att de flesta av Portugals bakverk innehåller äggula. Äggvitan användes traditionellt för att klara vin och stärka nunnornas vita slöjor och dräkter (läs potatisstärkelse som användes för att stärka jeansfoten i Sverige under 1970-talet). För att minska svinnet utvecklades alltså användningen av ägget i Portugal och med influenser från Frankrike.
När vi kommer hem ska vi ge oss på dessa bakverk helt på egen hand! Då kommer vi också att dela med oss av receptet! På instagram kan du nu se en video på hur vi bakar (instastory).
Snart är det kväll och ytterligare en utsökt middag med passande vin väntar.