Parisare

Parisare
Parisare

När Micke växte upp var Parisare något som serverades hemma. Ofta efter tidiga fisketurer med sin pappa. Väl hemma till lunch dukades nötfärsbiten som stekts på en formfranska. Smakmässigt är det här väl avvägt mellan de söta rödbetorna och den salta kaprisen som arbetats in i färsen. Rätten serveras bäst med ett glas kall mjölk!

Recept

4 portioner.

500 g nötfärs
1 ägg
Cirka 60 g hackade inlagda rödbetor
3-4 msk kapris
1 tsk salt/500 g nötfärs
1 tsk svartpeppar
Ev. 1 msk dijonsenap

Smör till stekning
4 skivor formfranska
1 ägg/servering.

Blanda ingredienserna, förutom formfranskan och smöret.

Gör fyra köttfärsbiffar och täck brödskivorna med.

Stek varje parisare i rikligt med smör, med köttfärssidan nedåt. Något lägre än medeltemperatur i cirka 5-8 minuter eller tills dess att du bedömer köttfärsen vara genomstekt.

Vänd och stek brödsidan. Ha eventuellt i lite mer smör som får bryna till sig något och ge en rikligare smak till brödskivan.

Stek 1 ägg/portion och servera med ägget på parisaren.