Fisk- och räkgratäng

Efter en strålande tacksägelsemiddag hos vänner blev det en hel del potatismos över. Såklart ska moset inte förspillas. Därför blev det en fisk- och räkgratäng! Serveras gärna med ett Jacquère som har hög fruktsyra och friska inslag av äpple och kryddor!

Vi måste erkänna att vi gjorde det bekvämt för oss själva och köpte därför Abbas färdiga räk- och dillsås. Den är något tam för vår smak och vi råder dig till att krydda upp den med lite hetta och addera gärna skaldjursfond. Receptet (och vinet) tjänar på att få lite kärlek i form av en smakrik ost också.

Vin

Jacquère, den vegetativa och friska druvan är Chignin 1er Récoltants (Nr 96136) styrka. 229 kr på Systemet under en begränsad tid! Vi finner inslag av fat, utan att det tar över de friska och jämna tonerna av äpple, pomerans, och frisk halm. Efter en tid i glaset blommar det ut aprikos, mandel och med en grönskande kryddighet. Serveras vid 8-10°C.

Recept

4 port

6-8 portioner hemmagjord potatismos
4 st portionsbitar torskrygg
600 g frysta räkor med skal
Abbas räk- och dillsås.

Har du fryst fisk? Tina den och vätska av den. Räkorna skalas.

Lägg den tinade fisken i mitten av en ugnsform (cirka 25×25 cm). Fördela de skalade räkorna över fisken.

Spritsa ut potatismoset runt fisken. Häll därefter såsen över mitten (över fisken och räkorna men inte över moset).

Värm i mitten av ugnen på 150°C. Täck formen med folie.

Efter 30 minuter, tas folien bort och temperaturen höjs till 250°C. När moset har fått färg så är det dags att servera!