Lunchtortilla

Fredag – äntligen! Efter en lång vecka vill vi ha något enkelt att laga. Vi gjorde ett gäng med tortillas med ost och färs, som är bra till såväl middag som lunch. Gör många och spar, så har du färdig helglunch. Bara att värma på!

Recept

Två portioner eller sex små tortillas

6 små tortillabröd
500 g köttfärs (fungerar med vegetariskt alternativ)
cirka 100 g riven ost – efter egen smak
Tacokryddning
(1/2 stekt lök)
(Hackad jalapeño)
(1/2 hackad paprika)

Stek köttfärsen och kryddorna (tillsammans med lök, jalapeño och paprika).

Värm stekpannan till medelhög värme. Inget matfett behövs (förutsatt att du har en teflonpanna. Annars förordar vi lite rapsolja att steka i).

Lägg köttfärs och riven ost i mitten av varje tortillabröd. Vik ihop och stek tills att en fin stekyta uppstår och tills dessa att osten har smält.

Servera med salsasås att doppa tortillas i!