Enkel Mezesallad

Något av det bästa med sommaren är alla frukter och grönsaker i butiken som får mer framstående roller i vardagen. Värmen gör att vi inte gärna äter för tung mat. Då är grönsakerna ett självklart val. Likaså röror! Vi gjorde en melonsallad och hummus till middag. Libabröd och falafel köpte vi färdigt. I glaset ser vi gärna ett rosé från Italien.

Vin

G.D. Vajra (Nr 90351), Rosabella Rosato, 109 kr. Vi får tydliga och friska smaker av jordgubbar och rabarber. En syrlig ton i bakkant som ger en stöttning till salladen. Fruktig och enkel. En värdig företrädare för sommarens rosé. Serveras vid 8-10°C.

Recept

Sallad
500 g vattenmelon – i kuber
60 g fetaost – smulad
2 avokado – i kuber
1/2 röd lök – finstrimlad
65-70g blandad sallad av: rosé~, roman~, rucola~ och krispsallad.

Blanda ingredienserna i föreslaget utförande i en skål.

Hummus
1 vitlöksklyfta – pressad
400 g kikärtor – sköljda
1 tsk spiskummin
Citronsaft från två frukter, då vi gillar vår hummus lite syrligare
3 msk olivolja
1 msk tahini (sesampasta)
salt och peppar

Mixa samman ingredienserna med en köksassistent eller stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Vi föreslår att du serverar salladen med hummus och falafel.
Till det några skivor libabröd.