Dulce de leche-glass

Glass: Dulce de leche
Glass: Dulce de leche

Det behöver inte vara särskilt svårt eller snyggt för att något ska hamna på vårt bord. Tvärt om! Vi njuter gärna av en enkel hemmagjord glass! På bara sex ingredienser så bjuder vi här på Dulce de leche-glass; mjölk, grädde, strösocker, salt, vaniljpulver och dulce de leche – karameliserad mjölk! Det som tar tid är själva frysprocessen! Har du tålamod så blir säkert serveringen snyggare än den vi fick till!

Recept

cirka 1,9 L glass

475 ml grädde
235 ml mjölk
150 g strösocker
1 tsk viljepulver
1 nypa salt
1 burk Dulce de leche

Mät upp dina ingredienser innan du börjar själva tillagningen!

1. Fyll en stor metallskål (eller vad du har tillgängligt) med is och placera en mindre metallskål så att isen omsluter dess sidor.

2. Förutom Dulce de leche så häller du i övriga ingredienser i den mindre skålen.

3. Vispa med elvisp på låg- eller mediumhastighet tills det börjar bli fluffigt. Det kommer att ta cirka 10-20 minuter. Ha tålamod! Se också till att smeten på kanterna letar sig ner i resten av smeten.

4. Klä båda skålarna med gladpack. Ställ in de inplastade skålarna i frysen – i 1-1,5 timmar.

5. Vispa innehållet på låg hastighet. Du kommer nu se att smeten har börjat kristallisera sig.

6. Blanda i Dulce de leche och häll upp smeten i antingen portioner eller en fryssäker bytta.

7. Låt frysa i 24 timmar och servera.

1 trackback/pingback

  1. Milkshake – Skeda med oss

Kommentarer är stängda.