Del av detta inlägg publicerades först i tidningen QX juli 2019
Brasiliansk kokospudding; Cocada Cremosa med mangotopping. En tropisk flört som är perfekt till sommarens mingel. Det här är något som vi garanterat kommer att servera fler gånger och till fler gäster. Tillagningen är väldigt enkel.
Det är lite som en Bounty, men utan chokladen. Vad sker om frukter doppas i choklad och äts med Cocada Cremosa? Det måste vi prova!
Recept
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 burk kokosmjölk
7,5 dl kokosflingor
1 msk osaltat smör
1 1/4 dl grädde
Koka ihop varianterna av mjölk och smöret på medelhög värme i en saucepanna. Rör hela tiden.
När blandningen börjar släppa från botten tar du bort pannan från värmen och rör ner grädden.
Lägg upp i serveringsglas och låt stå i kylen.
Toppa med mango eller färska bär.
Låter smaskigt men
ska kokosflingorna blandas och sjuda med mjölken i början ELLER
blandas med grädden i slutet???
Tackar som frågar och härligt att du prövar receptet! Kokosflingorna ska i med mjölken från början. /Micke och Alex