Ceviche

Sommaren är här på allvar! Värmen gör att hungern kräver något lättare och fräschare. Vi bjuder gärna på en favorit! Ceviche och vi serverar Riesling till!

Vin

Från Österrike och Domäne Wachau (Nr 4318), 109 kr, hittar vi denna fruktiga och pigga riesling som ackompanjeras bra till mangon och äpplet i cevichen. Vi hittar omedelbart persika, päron och lime. Den har en hög fruktsyra som spänner över tungan och verkligen bjuder ut maträtten.

Recept

4 port

Ca 400g torskrygg eller annan vit fisk (rensad och urbenad)
2 citroner
1 Mango
1 Äpple (tex Granny Smith)
1 Paprika av valfri färg
1 Röd chili
1 Kruka koriander

Skär fisken i centimeterstora kuber och lägg i en skål. Pressa över 1 ½ citron över fisken och låt marinera i kylskåpet i 20-30 minuter. Rör om vid något tillfälle så all fisk får ligga i citronjuicen.

Kärna ur chilin och strimla fint. Skala mangon och skär fruktköttet i centimeterstora kuber.

Kärna ur och hacka Paprika och Äpple.

Hacka koriander och blanda med alla grönsaker och pressa över en halv
citron (detta görs mest för att äpplet inte ska bli brunt).

Varva fisk med övriga ingredienser i ett glas och servera kallt.