Bananplättar

Det är ingen hemlighet att Micke skulle kunna leva på pannkakor och plättar, om det gick. Oändliga kombinationer och möjligheter! Med lite extra kärlek gjorde vi en lite enklare och kanske lite nyttigare version av bananplättar på bara tre ingredienser!

Recept

C:a 10 plättar (2-3 portioner)

2 medelstora bananer
3 ägg
1 dl havregryn

Börja med att mosa bananerna till barnmatsliknande puré. Vispa ner två äggulor (spara äggvitorna i en skål för sig). Vispa slutligen ner havregryn och ett helt tredje ägg.

Låt havregrynen svälla lite medan du vispar de två sparade äggvitorna fluffigt.

Vänd ner den vispade äggvitan i banansmeten om 1/3 åt gången. Det är viktigt att smeten behåller sin fluffighet.

Värm en smord stekpanna till medelvärme och börja steka 2-3 plättar åt gången. Havregrynen kan ha sjunkit till boten så vänd smeten några varv innan du skedar upp smeten i pannan.

Servera med osockrade bär. Bananens sötma gör plättarna tillräckligt söta.