Våra två mycket uppskattade tillbehör under tacksägelsemiddagen är stuvad majs och mjuka kakor – cream corn och biscuits. Här är de två enkla recepten som kräver minimalt med förberedelser. Smaklig spis!
Recept
Biscuits
320 gram mjöl (vi använde manitoba cream)
2 matskedar bakpulver
125 g smör
2,5 dl filmjölk (vi använde bollnäsfil)
Värm ugnen till 225°C.
Blanda mjöl och bakpulver.
Skär smöret i små kuber och mixa ned i mjölet, för hand eller med hjälp av en matberedare.
Häll ner filmjölken i mjöl och smörblandningen och rör runt med en slev, överarbeta inte degen.
Tryck ut degen varsamt på ett bakbord och forma till en rektangel ungefär ett a4-ark stort.
Vik degen i tredjedelar och platta sedan ut till ett ark igen. Upprepa vikningen 4 gånger och avsluta med att platta ut degen.
Använd en stansform 4-5 cm i diameter, har du inte en form kan du använda ett glas eller dylikt.
Stansa ur bröden utan att vrida så att inte ”snittytan” försluts för då blir de inte så fluffiga.
Placera bröden tätt (så att de stöttar varandra) i en välsmord gjutjärnspanna eller på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda 15-20 min tills fluffiga och gyllenbruna.
Servera!
Cream Corn
450 g fryst majs (tinade)
2 dl grädde
1 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
Maizena redning (om det behövs)
Kombinera majs, mjölk och grädde i en kastrull och koka upp.
Låt stå och puttra tills det börjar tjockna lite -red med lite maizena ifall du vill ha en krämigare majs.
Smaka av med salt och peppar.