Mikrobakad potatis med tonfiskröra

Styrkelabbets bakpotatis med tonfiskröra.
Styrkelabbets bakpotatis med tonfiskröra.

Bakad potatis med tonfiskröra. Det här är mat för den hungrige! Vi båda blev förvånad över hur mycket mat som uppskattas till 600 kcal. Rätten är väldigt enkelt och snabblagad, så den fungerar utmärkt för hungriga personer med knappt om tid.

Det här är det tredje receptet som vi prövar ur Styrkelabbets kostscheman volym 2, av Sierra De Goldsmith och Daniel Richter (Styrkelabbet AB). Vi kommer att pröva recept från kostscheman som innehåller 2000 kcal, under denna vecka och de kommande två veckorna. Hitintills är vi imponerade över hur Styrkelabbet har lyckats med sina menyer.

Recept

1 port.

260 g bakpotatis
150 g tonfisk i vatten (avrunnen vikt)
20 g selleri
15 g (cirka 1 msk) senap
100 g (cirka 1 dl) naturell lättkvarg
50 g (cirka 1/2 dl) matlagningsyoghurt med 8 % fett
20 g fetaost med 25 % fett
30 g rödlök
20 g saltgurka alternativt kapris [vi valde kapris]

Borsta och skölj potatisen. Picka några små hål med gaffel. Baka potatisen i mikron på full effekt i 7-10 minuter. Känn med en sticka att den är klar.

Gör en tonfiskröra genom att blanda avrunnen tonfisk med yoghurt, kvarg, senap, finhackad rödlök, hackad selleri, kapris/slatgurka, salt och peppar.

Fyll potatisen med röran och toppa med fetaost.

Vi valde att blanda fetaosten i röran och toppa med lite salladslök istället.

Om boken

Boken har precis släppts och finns att köpa på styrkelabbet.se. Den har totalt 30 kostscheman med tio näringsberäknade kostscheman för blandkost, vegetarisk kost respektive vegankost.

Boken inleds med ett förord av Philip Wildenstam, som på ett humoristiskt och avväpnande vis berättar om sina egna tankar kring viktförändringar. Det har inte varit enkelt för honom, tycks det som. Inte för oss heller, ärligt talat. Det känns tryggt att läsa hans ord och vi möts av förståelse för våra egna tankar om vikt och mat. Syftet med boken är att ge verktyg du behöver för att avdramatisera mat och vad du väger för stunden, skriver Philip Wildenstam.

Precis som Philip råder vi dig till att läsa kapitlen om psykologin bakom ätandet, fysiologin bakom viktförändring och hur kostscheman kan användas för bäst utväxling av boken!

Styrkelabbets Kostscheman Volym 2 Näringsrik och god mat för dig som vill förändra din vikt (Sierra De Goldsmith och Daniel Richter (Styrkelabbet AB)