Majskyckling med fetakräm

Majskyckling med fetakräm
Majskyckling med fetakräm

Frågan vad vi ska äta ställs och våra tomma blickar möter varandra.
-Vi behöver ett inlägg så vi får tänkta till lite, säger Micke varpå Alex suckar djupt.
– Korv med brö?, dra Alex till med på bred stockholmska.
Mickes blick säger allt och vi går vidare i butiken.

Så kan en vardaglig handling se ut när inköp och inlägg inte hunnits med att planera. Men det löser sig alltid. Väljer vi råvaror som vi gillar och de vi är bekväma med att tillaga blir det oftast bra och gott. Vi valde majskycklingfilé från köttkultur, feta ost, soltorkade tomater och turkisk yoghurt.

Vägledning

Stryk majskycklingens skinn med lite olja och massera in provensalska örter. Stek kycklingen till knaprig yta uppstår och låt den sedan ugnstekas klart (70°C kycklingens innertemperatur).

Fetakrämen gjorde det ännu bättre; mixa hackade soltorkade tomater, turkisk yoghurt och fetaost. Smaka av med peppar och salt. Häll eventuellt i lite olivolja för en rundare smak.