Chili con carne: spanska för chili med kött. De flesta ser nog framför sig rätten gjord på köttfärs, men här serverar vi en lite mer omständlig och lite godare chili gjord på högrev. Perfekt för en god novemberkväll.
Recept
4-6 portioner
1000g högrev.
2 fp stora vita bönor á 380 g
2 fp passerade tomater á 500 g
1 gul lök
2 vitlökar
Torkad koriander
Spiskummin
Salt
Chiliflingor och -pulver
Eventuellt lite köttfond/buljong
Vi gned in högreven med koriander och spiskummin och la den sedan i en croc-pot på låg värme i sex timmar. Därefter skar vi den i fina små kuber och hade ner i en kastrull med tomat och bönor samt hackad lök som brynts tillsammans med pressad vitlök.
Om du vill du skippa croc-pot-momentet kan du istället skära högreven i små kuber för att sedan bryna det med kryddorna. Se då till att få med allt ur pannan med hjälp av lite passerade tomater. Låt sedan sjuda i en kastrull tills det börjar bli mört. Tillsätt bönorna när du börjar bli nöjd med mörheten på köttet.
Kan serveras tillsammans med ris, i bröd, en enkel tomatsallad eller precis som den är!