Fylld kycklingfilé med pesto

November har gått in i sin absolut charmigaste fas, såhär innan december sätter igång: regn och en tendens till snöslask. Vilken tur att vi kan laga lite omvårdande mat. Vi serverar en fylld kycklingfilé med kontinentala toner från Italien.

Recept

4 portioner

4 st kycklingfiléer
8-10 oliver
4 soltorkade tomater i olja
Parmesan
Pesto – gärna hemmagjord!

Lägg kycklingfilén mellan två smör/bakplåtspapper eller mellan plastfolie. Slå till dom med en brödkavel så det blir platta, men inte schnitzelplatta.

Skiva oliverna, hyvla parmesan och strimla tomaterna. Lägg motsvarande 2 oliver, 1 tomat och parmesan efter tycke i mitten av varje filé. Vik ihop och tryck ihop kanterna medelst våld eller använd dig av tandpetare. Salta och peppra.

Stek kycklingen tills den fått en fin färg och låt sedan gå klart i ugnen på 150°C i cirka 30-35 minuter.

Servera med nykokt pasta. Hemmagjord pesto, parmesan och en sallad med tomat, ruccola och rödlök.