Denna smörgås är inspirerad av USA-mackan no.1 Philly Cheese steak. Men som traditionen säger kan en Philly Cheese steak inte göras utanför Philadelphia. Nog finns det allt lite skillnader mellan smörgåsarna även i Philly. Därför fick detta bli en Bromma Cheese steak.
Alex minns tydligt när han första gången hörde talas om smörgåsen. Tidigt 1990-tal, i ett avsnitt av Fresh Prince i Bel Air, då Philip hade köpt med sig en smörgås till Will som överräcktes i en flottig papperspåse. Sedan dess har smörgåsen haft en särskild plats i Alex hjärta – i hans kranskärl.
Har du ett stekbord är denna smörgås lekande lätt att göra men med lite pyssel gör du en minst lika bra utan!
Recept
För 4 rejäla smörgåsar behöver du:
4 Hoagie rolls, alternativt subway bröd.
ca 800g Entrecoté
1 Röd paprika
1 Grön paprika
1-2 Gula lökar
250 g Champinjoner
Ost efter smak och tycke, räkna med ca 100g per smörgås.
Vi använde en blandning av Cheddar och Mozzarella.
Skiva köttet i 2-3 cm tjocka skivor och frys i 30-45 min. Med hjälp av en riktigt vass kniv skär du sedan upp köttet i tunna skivor, målbilden är något kortare ”kebabflarn”.
Skiva svamp och strimla lök samt paprika. Fräs i lite olja tills det mjuknat och fått lite färg.
Bryn köttet hastigt på hög värme samt salta och peppra lite.
Blanda kött med grönsakerna och svampen, dela upp i fyra lika långa portioner.
Eftersom vi inte har ett stekbord formade vi fyra avlånga högar av kött/grönsaksblandningen på en ugnsplåt på smörpapper. Strö sedan osten över och gratinera lite i ugnen tills det smällt ihop.
Lyft upp hela högen med en stekspade och lägg i det uppskurna brödet.
Servera med en kall öl.