Såhär under semestern så vill vi gärna att maten ska vara enkel, god och lagom mättande. En sötpotatissoppa är perfekt till lunch. Ta i lite fetaost för att balansera sötman från potatisen och framhäv kryddorna i soppan ytterligare. Klipp gärna lite koriander över det, om du gillar det!
Recept
Drygt 4 portioner
1 kg sötpotatis
1 L buljong (vi använde grönsaksbuljong)
Olivolja
Salt
Spiskummin
Rökt Paprikapulver
Chilipulver
Koriander
Fetaost 150g
Skala sötpotatisen och skär i kuber, slunga i lite olivolja och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Salta lite och baka i ungen på 200°C tills potatisen mjuknat. Slå över till grilläge och högsta temperatur i några minuter så att potatisen rostas lite.
Mixa potatisen med buljong tills önskad konsistens uppnåtts. Vi använde oss av ungefär 7 dl buljong.
Häll över till en kastrull, koka upp och smaka av med spiskummin, paprika och chilipulver. Vi tog ungefär 3 tsk av spiskummin och paprikapulvret och 2 tsk chilipulver.
Servera soppan med smulad fetaost och klippt koriander.