Efterrättsempanadas

De flesta kanske ser empanadas – chilenska piroger – som en huvudrätt. Men genom att byta ut fyllningen till något sött så blir det en perfekt efterrätt! Här serverar vi empanadas fylld med Marabou Big Taste Japp Peanut Caramel, tillsammans med vaniljglass, bär, marräng och krossad digestivekex.

Recept

Deg

5 dl mjöl
1 äggula
1 dl varm mjölk
2 msk olivolja
1 tsk salt

Värm salt och mjölk tills att saltet har löst sig i vätskan. Låt gå ner i temperatur. Du ska kunna doppa fingret utan att bränna dig.

Blanda de övriga ingredienserna och blanda ner vin-/mjölkblandningen. Arbeta ihop till en deg. Addera mer vatten om det behövs, någon tesked åt gången.

Knåda till en blank degklump och dela i fyra mindre bitar.

Fyllning

En ruta Marabou Big Taste – Japp Peanut Caramel /pirog

Tillagning
Fritera empanads i frityrolja som är 180°C varm.

Servera med krossad digestivekex, bär, marräng och vaniljglass.