Skeda med oss

Skeda med oss

En plats för matglädje

  • Hem
    • Om oss
  • Kötträtt
  • Vegetariskt
  • Fågel
  • Fisk
  • Bakning
  • Efterrätt
  • Drink
  • Restaurang

Vad vill du läsa?

Klicka dig vidare till något av de senaste inläggen som intresserar dig:

  • Serbisk pannbiff: Pljeskavica – en hållkäftenrätt
  • Laga persisk- och marockanskinspirerad kyckling
  • Burek – filopaj med köttfärs, men bara fantasin sätter gränser för ditt val av innehåll.
  • Gör Poké Bowl på riktigt bra lax från Frøya
  • Gör falafel från grunden: Recept från Libanon!
För tidigare inlägg klicka här!

skedamedoss

Det är egentligen helheten av rätten som gör at Det är egentligen helheten av rätten som gör att pljeskavica är så gott. Ajvar, tzatziki, "serbisk" potatissallad och så den här smakbomben till pannbiff! Ja, det är verkligen en måltid som säger: Håll käften och ät!

Recept via länken i bion eller på: www.skedamedoss.se
Dofterna från kycklingen fyller hemmet och gör t Dofterna från kycklingen fyller hemmet och gör tillvaron förförisk. Receptet är enkelt och en ren fröjd för tungan. 

Hemligheten ligger i en balanserad smakkombination av sött, salt och söta kryddor. De heta kryddorna upplevs mildare, på så sätt. 

Bjud dig själv på en upplevelser, laga den här rätten! 

Läs receptet genom länken i bion och på: www.skedamedoss.se
Småkakor är Mickes kryptonoit. Han bara "måste" Småkakor är Mickes kryptonoit. Han bara "måste" prova Lotus Biscoff tre nya smaker, med sina minnen i behåll. ... 💭✈ 

Vad tycker ni om kakorna eller om småkakor generellt!? 

Micke: 

🎖Under en internationell militära insatser blev vi alltid bjudna på kakor till kaffet under flygningarna, till och från insatsområdet. Biscoff kommer jag särskilt ihåg.  

Jag hade två regeler: På vägen ner sparade jag mina knäckiga kakor till stunder då jag behövde något sött att kanske vila lite i - vila i en god stund eller för att mildra hemlängtan lite. På vägen hem så öppnade jag förpackningen först när vi flög in över Sverige. 🇸🇪 

Så när de här smakerna kom, ja då kunde jag helt enkelt inte låta bli att smaka och skapa mig nya minnen och regler! 

Lotus nya smaker kommer i:
🍫1. Mjölkchoklad; Den godaste, av de tre smakerna. Här är en jämn kombo av den knäckiga kakan och den fylliga mjölkchokladen 

🍦2. Cream: Vi förstår vartåt Lotus vill, men kakan har för distinkt smak. Den tar över den krämiga känslan, som Lotus vill landa i. Tyvärr. Här krävs mer fyllning! 

🍪 3. Vanilj: En tam smak, vara extra smak ändå kompletterad knäckigheten bra. Men smaken är tyvärr för tam. 

Vad tycker ni om kakorna eller om småkakor generellt!?
Burek – filopaj med köttfärs, men bara fantasi Burek – filopaj med köttfärs, men bara fantasin sätter gränser för ditt val av innehåll. 

Burek är vanlig i Medelhavsländerna och på Balkan. Innehållet är ofta en smakrik köttfärs, men det är också vanligt med färskost. Rulla den som en snäcka eller varva filodegen med fyllningen i en ugnsform. 

I vår Burek finns en kryddig fyllning av paprika och cayennepeppar. Hetta på mat är högst individuellt. Vi skulle säga att receptet är lagom kryddstark och tar inte över de andra syrliga och söta smakerna av tomat och lök.
Sushi! Svårslaget på alla vis! Hoppas att ni har Sushi! Svårslaget på alla vis! Hoppas att ni har en trevlig lördag, vänner!

Läs recept och få inspiration på: www.skedamedoss.se
Vi fick provsmaka lax av hög kvalitet och som är Vi fick provsmaka lax av hög kvalitet och som är redo att göra såväl sushi som poké bowl av. Frøya Sushi grade lanseras under v.11 hos @icasverige och det är väl värt att hålla utkik efter!  Poké bowl i dag, Sushi i morgon!

Vår poké bowl gjordes väldigt enkel med svart ris som kolhydrater, salladslök, zucchini, ananas, mango, chili, groddar, tomat, avokado, physalis, sesamfrön och srirachamajonäs. Proteinet: Lax! 

Läs recept och få inspiration på: www.skedamedoss.se
Snart är det ju taco-fredag och @santamariasverig Snart är det ju taco-fredag och @santamariasverige  Santa Maria ”next mex” med sina lite vuxnare smaker har precis släppts. Så vi testade och vi är positiva! Varje pasta som används räcker till fyra portioner. Vad vi förstår så finns alltsammans där tacodetaljerna finns i butiken! 

Bild 1: Sauterad blomkål med Veggie tacos-pasta: Ancho chili, kakao och pumpafrön.
Det här var en frisk taco som verkligen överraskade oss! Den annars skarpa blomkålen blev rund i smakerna och den väl dolda sötman lyftes fram av kakaon. Vi valde Tomatillo Salsa att matcha upp med. 

Bild 2: Bifftacos med matchande Beef tacopasta: Rökt chipotle och tomat.
Porerna öppnar upp dig av den här bifftacon. Äntligen en taco som smakar ordentligt med en hetta som inte tar över. Vi valde Peach & Chili salsa till denna starka tacos, för att få lite sötma in i bilden och som kunde väga upp hettan på ett bra sätt. 

Bild 3: Kycklingtacos med Chicken tacospasta: Guajillo chili, apelsin och koriander.
Det här är en enkel smak som ligger närmare Santa Marias tamare utbud. God, men ingen större överraskning. Vi valde Taqueria salsa och fick lite mer hette och syrlighet med i bilden. 

Läs recept och få inspiration på: www.skedamedoss.se
Drycker som dessa serveras välkylda och ur stora Drycker som dessa serveras välkylda och ur stora buteljer.

Vilken sort lägger du helst på kylning?
Det är något som knäpper i köket, är det en t Det är något som knäpper i köket, är det en till vattenläcka? På köksbänken står en stor skål blötlagda kikärtor och knäpper som en närmast bristande vattenledning. Alex säger lite plirigt att det ska bli falafel. 

Efter att ha smakat det, så är det garanterat ett av de bästa recept som vi har provat på falafel!

Läs receptet på: www.skedamedoss.se (länk i bion)
Det här är instruktion för en busenkel lunch el Det här är instruktion för en busenkel lunch eller middag! Det behöver vi alla någon gång ibland. 

Ta majstortilla och lägg ut babyspenat, fetaost och soltorkade tomater. Vik ihop och stek på medelhög värme. Häpp! Lunch eller middag på under 15 minuter! 

Kolla filmen här intill!🎬

Fler recept hittar du på: www.skedamedoss.se (länk i bion)
Följ på Instagram

Arkiv

Kategorier

Senaste kommentarer

  • Geniförklarat smörgåsrecept: Varm brioche med brie och blåbärssylt – Skeda med oss om Alla borde få äta brioche som har en frasig skorpa och ett smörigt och fluffigt innanmäte – såhär gör du!
  • Alla borde få äta brioche som har en frasig skorpa och ett smörigt och fluffigt innanmäte – såhär gör du! – Skeda med oss om Chocolat Chaud
  • Så gör du Pen de pascua – chilenskt julbröd – Skeda med oss om Så gör du den chilenska jul- och nyårsdrinken Cola de Mono
  • Så gör du den chilenska jul- och nyårsdrinken Cola de Mono – Skeda med oss om Så gör du Pan de pascua – chilenskt julbröd
  • skedamedoss om Såhär gör du Choucroute garnie

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org

Kategorier

  • Bakning (32)
  • Drink (3)
  • Efterrätt (27)
  • Fågel (23)
  • Fika (3)
  • Fisk (25)
  • Förrätt (1)
  • Frukost (1)
  • Jul (2)
  • Kötträtt (61)
  • Mingelmat (2)
  • Nötkött (2)
  • Öl (1)
  • Pizza (4)
  • Provsmak (2)
  • QX (4)
  • Restaurang (4)
  • Sallad (3)
  • Sås (1)
  • Skaldjur (4)
  • Smörgås (2)
  • Soppa (2)
  • Uncategorized (2)
  • Vegetariskt (47)
  • Serbisk pannbiff: Pljeskavica – en hållkäftenrätt

    mars 16, 2021 0
  • Laga persisk- och marockanskinspirerad kyckling

    mars 10, 2021 0
  • Burek rullad till snäcka på fat. Burek är en typ av filopaj.

    Burek – filopaj med köttfärs, men bara fantasin sätter gränser för ditt val av innehåll.

    mars 1, 2021 0
  • Maträtten Poké bowl med grönsaker i närbild.

    Gör Poké Bowl på riktigt bra lax från Frøya

    februari 12, 2021 0
  • Gör falafel från grunden: Recept från Libanon!

    januari 29, 2021 0
  • Gör snabblunchen: Majstortilla med feta, spenat och soltorkade tomater

    januari 27, 2021 0
  • Geniförklarat smörgåsrecept: Varm brioche med brie och blåbärssylt

    januari 25, 2021 0
  • Gör roligare husmanskost: Lägg till beska och sötma och få en oväntad smakexplosion med den panerade fläskkotletten

    januari 25, 2021 0
  • Till brunchen eller fikat: Vackert majsbröd med blåbärsmarmorering

    januari 21, 2021 0
  • Laga snabb och enkel champinjonpasta med spenat, vitlök och persilja

    januari 20, 2021 0
  • Såhär gör du nyttig tonfiskfrittata

    januari 18, 2021 0
  • Snabb efterrätt på 4 ingredienser: Kanelstockar ett fancy namn för förförisk formfranska med kanel och socker

    januari 15, 2021 0
  • Skafferirensningens månad: Slå in det du har i en tortilla och kalla det för wrap

    januari 11, 2021 0
  • Alla borde få äta brioche som har en frasig skorpa och ett smörigt och fluffigt innanmäte – såhär gör du!

    januari 7, 2021 1
  • Gör en babka med choklad – brioche med choklad – och låt snålvattnet rinna till

    december 30, 2020 0
  • Så gör du den chilenska jul- och nyårsdrinken Cola de Mono

    december 24, 2020 1
  • Så gör du Pan de pascua – chilenskt julbröd

    december 21, 2020 1
  • Mera kött! Korvstoppningskurs på Taylors & Jones

    december 18, 2020 0
  • Julgodis: Brownies möter Rocky road

    december 16, 2020 0
  • Såhär gör du enkla hjortrongrottor med saffran och vit choklad

    december 7, 2020 0
  • Såhär gör du Choucroute garnie

    december 4, 2020 2
  • Så fixar du lättbakat vörtbröd inför jul

    december 2, 2020 0
  • Bläckfisk och chorizo – en middag för två

    november 30, 2020 0
  • Tillbehör på bordet under Thanksgiving!

    november 26, 2020 0
  • Rödlöksgalette till Thanksgiving

    november 25, 2020 0
  • Dra ut på pumpasäsongen – baka amerikanskt pumpabröd

    november 13, 2020 0
  • Sopaipilla – chilenska pumpabröd

    november 11, 2020 0
  • En klassiker från Milano: Osso buco

    november 9, 2020 0
  • Knäckig äppelpaj utan socker eller smör

    november 6, 2020 0
  • Sloppy reindeer med renkött från Norrbotten

    november 4, 2020 0
  • Höstens lyxiga pumpasoppa och ost-toast

    november 2, 2020 0
  • Krämig blomkålssoppa utan ost eller grädde!

    oktober 30, 2020 0
  • Förbered helgens goda: laga vår godaste olivtapenade

    oktober 28, 2020 0
  • Förstabild Quornbullar

    En klassiker på vegetariskt vis: Quornbullar med rårörda lingon, pressgurka, gräddsås och potatis

    oktober 26, 2020 0
  • Günters Korv

    Här hittar du Stockholms bästa korvkiosk – alla kategorier!

    oktober 23, 2020 0
  • Enkel gulasch

    Busenkel Gulasch för att klara höstrusket bättre!

    oktober 21, 2020 0
  • Ingressbild krämig kycklingpaj

    En krämig kycklingpaj med het majsfyllning för den med ont om tid

    oktober 19, 2020 0
  • 2 säkra recept för bästa kebab med bröd

    oktober 16, 2020 0
  • Tortilla de Patatas

    För den som söker spanska smaker: Tortilla de Patatas

    oktober 14, 2020 0
  • Fisksoppa

    Snabblagad fisksoppa – värmande och frisk i höstrusket

    oktober 7, 2020 0
  • Kycklingschnitzel med kryddsmör

    Kycklingschnitzel och kryddsmör för den hungriga med ont om tid

    oktober 5, 2020 0
  • Kanelkransen Smulan

    Kanelbullens dag: Firas med Smulan – kanelkrans med Philadelphiaost-frosting

    oktober 4, 2020 0
  • Förstasidesbild - Rullader på kycklingminutfilé

    Middag på 30 minuter: Vårt enkla recept på kycklingrullader av minutfilé med pasta

    oktober 2, 2020 0
  • Laga magisk lammlägg till höstens storslagna middag med tema enkelhet

    september 28, 2020 1
  • Stockholm: Ingen aning om var du ska ta en AW? Vi hjälper dig!

    september 26, 2020 0
  • Pannkakor med äppelsmör

    september 23, 2020 2
  • Mustig majssoppa

    Bjud på höstens smaksäkra, mustiga och vegetariska majssoppa!

    september 21, 2020 0
  • Paprikarisotto

    Risotto: Med grillad paprika och sammetslen Parmigiano-Reggiano

    september 16, 2020 0
  • Proteindryck: Mango, apelsin och banan

    Proteindryck: Mango, apelsin och banan

    september 14, 2020 0
  • Kammusslor i vitlökssmör

    Kammusslor i vitlökssmör med het pasta

    september 10, 2020 0

Copyright © 2021 | WordPress-tema av MH Themes