Det är egentligen helheten av rätten som gör att pljeskavica är så gott. Ajvar, tzatziki, “serbisk” potatissallad och så den här smakbomben till pannbiff! Ja, det är verkligen en måltid som säger: Håll käften och ät!
Bara gört!
Recept
4 portioner
Biffarna
1 kg | Blandfärs (vi använde fläsk, nöt och lamm) |
1 msk | Rökt paprikapulver |
1 msk | Paprikapulver |
1 st | Gul lök, hackad |
2 st | Vitlöksklyftor (pressad/riven) |
1 tsk | Salt |
1 tsk | Svartpeppar |
1 dl | Kolsyrat vatten (valfritt) |
1 msk | Bikarbonat (valfritt) |
Blanda ingredienserna och låt färsen stå och dra några timmar för djupare smak. Forma åtta biffar
och grilla alternativt stek. Väljer du att använda kolsyrat vatten och bikarbonat blandar du i det
med de andra ingredienserna, vilket gör biffarna saftigare.
Potatissallad
1 kg | Fast potatis |
2 st | Ugnsrostade paprikor |
Några kvistar salladslök | |
0,75 dl | Olivolja/rapsolja |
0,75 dl | Vitvinsvinäger |
1 st | Vitlöksklyfta |
Salt | |
Svartpeppar |
Rosta paprikan i ugnen med lite olivolja och salt. Dra av skalet och hacka paprikan. Koka
potatisen. Låt potatisen svalna, skala och skär i tärningar. Blanda olivolja och vinäger tillsammans
med pressad vitlök, lite salt och peppar. Blanda paprika, strimlad salladslök, potatis och olja och
vinägerblandningen. Låt stå och dra i kylen någon timme innan servering.